A Fidesz horgonya a keresztény gondolat

2009. szeptember 08.
Ossza meg ismerőseivel!

    A kereszténydemokratákkal való koalíció biztosítja a Fidesznek, hogy néppártként egyesítse egymással az igazságot és a többséget, értékrendjük horgonyt ad a néppártnak – jelentette ki Orbán Viktor vasárnap Esztergomban, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének 20. találkozóján.

    A mai radikális közhangulatnak oka van, nem egy szellemi tévedés az állampolgárok részéről. A baloldal azt akarja elhitetni, hogy aki kétségbeesik, az fasiszta – fogalmazott a Fidesz elnöke, aki hozzátette: józan, polgári és sikeres életre vágyó emberek adják a magyar nemzet többségét, akik reményeikben megcsalatkoztak, és nem ők tehetnek arról, hogy az ország ide jutott.
        
    A Fidesz elnöke a radikalizmusról szólva elmondta: nem látom, hogy azon a fertályon képesek lennének ebből alkotó energiát, keresztény alapon nyugvó polgári életet létrehozni. A politikus szerint a kereszténydemokratákkal való koalíció a Fidesz számára garantálja, hogy a politikai radikalizmus vitorlájából kifogják a szelet, és alternatívát kínáljanak a kétségbeesett embereknek.

    A Fidesz elnöke rámutatott, hogy ma a törvényesség helyreállítása a legfontosabb feladat. Ki kell mondani szerinte azt, hogy a hatalommal való visszaélés, a törvények fölé helyeződés nem fogadható el, és meg kell szabadulni azoktól, akik ebbe a helyzetbe sodortak bennünket.
        
    Osztie Zoltán, a KÉSZ elnökének kérdésére a nemzeti egység ügyéről Orbán Viktor elmondta, hogy ősbűnnek tekinti, amikor határon túliak állampolgárságáról szóló népszavazáson a most kormányon lévők magyart magyar ellen uszítottak. A Fidesz nemzeti kultúrpolitikát kíván folytatni, ugyanakkor szeretné megmutatni a határokon belül élőknek, hogy a határon túli területekkel való gazdasági együttműködés hozzátesz az ország teljesítményéhez.

    (Forrás: kdnp.hu)