Becsöngetnek Patajon

2009. augusztus 31.
Ossza meg ismerőseivel!

    Közel két hónapja kezdődött az iskola és az óvoda rekonstrukciója Dunapatajon, a munkákat 90%-ban támogatja a magyar állam – tudta meg Dusnoki Csabától, a nagyközség polgármesterétől a lap, aki kijelentette: „Egy új fázisába ért a felújítás, hiszen hétfő reggel megkezdődik a tanítás, de a munkálatoknak is folytatódniuk kell annak érdekében, hogy mihamarabb új, korszerű intézményben tudjuk gyermekeinket.”

    A polgármester a tanévkezdésről elmondta, hogy a Kalocsai úton található – régi nevén – Polgári Iskolában oktatják majd az első nyolc osztály diákjait, az alsó tagozatos iskolában, amit az első négy osztály használt eddig, az óvodások fogják birtokba venni.

    Patajon, közel száz óvodással számolnak szeptembertől és több, mint 265 gyerek fogja az iskolapadokat koptatni augusztus 31-től.

    Dusnoki Csaba hangsúlyozta: „A Vasút utcai szárny rekonstrukciója folyamatos, október közepére szeretnénk elvégezni, hogy utána a kalocsai úti szárnyrészben tudják kezdeni a munkát a mesterek, és ezáltal megújuljon az egész épületegyüttes. Az elektromos hálózatot, a vízhálózatot, a nyílászárókat, a fűtésrendszerünket cserélik ki, valamint akadálymentesítik az épületet. Kérünk mindenkit, akár tanulót, akár a nevelőtestület tagjait, akár a gyerekek szüleit, hogy mindenki segítsen bennünket, hiszen Dunapataj jövőjét alapozzuk meg az iskolai beruházással.”

    A polgármester elmondta, hogy a háromszáz millió forintot három pályázatból nyerte a település. Az egyik egy építési pályázat, melyből több mint 230 millió forint folyt be; informatikai eszközökre is nyertek támogatást, ahol digitális táblát és hozzá kapcsolódó eszközöket vásárolnak több mint 20 millió forint értékben. Emellett egy TÁMOP pályázat segítségével – amely a közoktatási infrastruktúra fejlesztési program része -, kompetencia alapú oktatást fognak bevezetni. Ehhez kapcsolódó oktatási programokat, taneszközöket fogják megvásárolni, biztosítják a pedagógusokat továbbképzését, szakértőket vonnak be az oktatás javítása érdekében. Erre több mint 33 millió forintot költ majd a nagyközség.