Átadták a buszmegállót

2009. augusztus 28.
Ossza meg ismerőseivel!

    Kalocsa város képviselő-testülete, a Volán dolgozói valamint több kalocsai és környékbeli polgár jelenlétében ünnepélyesen került felavatásra az új buszpályaudvar. A munkálatokhoz 270 millió forintot a DARFT, 40 milliót pedig a város biztosított.

    A 60 ezer lakost érintő beruházás nemcsak Kalocsának, de az egész vonzáskörzetének sokat jelent, hiszen naponta 7 busztársaság 410 buszjáratával 7-8 ezer fő utazik.

    A megújult pályaudvaron már digitális hangosbemondó fogja tájékoztatni az utasokat, hogy hány órakor, melyik kocsiállásról hova indul autóbusz, de ezen túl LCD monitorok is segítik majd a tájékozódást, ahol a következő 60 perc induló járatait olvashatja az utazóközönség. A kényelmesebb és gyorsabb utasbeszállítás érdekében bérletárusító automata kerül felállításra, ahol nemcsak vonaljegyeket, de bérleteket is vásárolhatnak az utasok, elkerülve ezzel a sorban állást.

    A pályaudvar az iskolakezdéstől, szeptember elsejétől fogadja a buszokat, addig az ideiglenesen kialakított állomás várja az utasokat.

    (Forrás:kalohirek.hu)