Schmitt Pál a néppárt EP alelnökjelöltje

2009. július 08.
Ossza meg ismerőseivel!
    Az Európai Néppárt, Kereszténydemokraták Képviselőcsoportja Brüsszelben megtartott szerdai ülésén az Európai Parlament alelnöki tisztségére jelölte Schmitt Pált, a Magyar Néppárti Delegáció elnökét. Az újonnan alakult Európai Parlament plenáris ülése július 14-én, Strasbourgban dönt az alelnökök személyéről.
    Schmitt Pál a szavazás után elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja az Európai Parlament legnagyobb frakciójának jelölését. A Fidesz, Európában egyedülálló választási győzelmének és a Fidesz delegáció elmúlt öt évben végzett munkájának az elismerését látja a jelölésben a képviselő.

    Megválasztása esetén – hangsúlyozta – határozottan képviselni kívánja a néppárti és európai alapértékeket. Alelnökként is szoros kapcsolatban kíván maradni az Európai Néppárti Képviselőcsoporttal.

    Schmitt Pál a 2004-2009 között az Európai Parlamentben az EU-Horvátország Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált küldöttség elnökeként, valamint a Kulturális és Oktatási Bizottság első alelnökeként dolgozott.

    A Fidesz politikusa – megválasztása esetén – az Európai Parlament eddigi legmagasabb magyar tisztségviselője lesz.

    (Forrás: MTI)