Rövid idő alatt tizenötezer kilakoltatás

2009. július 31.
Ossza meg ismerőseivel!

    A banki érdek brutális módon felülkerekedik a társadalmin. Eközben a politika az emberekkel fizettetné meg a válság árát. Egyebek mellett erről beszélt tegnap Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője a kilakoltatások azonnali beszüntetése mellett szót emelő sajtóértekezleten. Róna Péter közgazdász rámutatott: a kabinet és a pénzintézetek tárgyalása után bejelentett etikai kódex nem jó, ráadásul a jogállamiság szellemével is ellentétes megoldás a probléma rendezésére, ugyanakkor megjegyezte, teljes körűen ki kell vizsgálni az utóbbi évek banki tevékenységét, különös tekintettel a túlszámlázásokra.

    Karsai József MSZP-s országgyűlési képviselő újfent lemondásra szólította fel Simor András jegybankelnököt, és szorgalmazta, hogy a bankok egyoldalú szerződésmódosításáról szóló jogszabály helyett új törvény kell, mert a régiben “hagytak egy óriási kiskaput”. Szerinte, ha a kilakoltatások folytatódnak, a gazdaság tovább gyengül, s a kormányzat nem lép közbe, “itt három hónapon belül összeomlás lesz”.

    A jelenlegi helyzetre egyfajta magyarázatképpen Bajnai Gordon miniszterelnökről azt mondta: ő amolyan “banki ember, ciprusi és egyéb szempontból”.

    (Forrás: Magyar Hírlap)