Különdíjat kapott a Gyerökök Csoport

2009. július 08.
Ossza meg ismerőseivel!

    Vastapssal és egy nemzetközi zsűri által adományozott különdíjjal jutalmazták a kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Gyerörök csoportját a június 29-től július 4-ig megrendezett lengyelországi nemzetközi néptánc fesztiválon.

    A négyszázezer lakost számláló Bydgoszcz nevű nagyvárosban 32. alkalommal rendezték meg azt a művészeti fesztivált, melyen húsz csoport, zenészek és táncosok vettek részt.

    Illésné Koszta Krisztina tánctanár szerint: „Ez egy jól szervezett fesztivál volt, melyre a világ különböző pontjairól érkeztek: Szerbiából, Bulgáriából, Grúziából, Kínából és még Szingapúrból is. Nagy örömmel és szeretettel fogadták a mieinket. Háromszor kellett táncolniuk a gyerekeknek, kétszer a főtéren. Egy nemzetközi zsűri figyelte a produkciókat, a táncosokat és a zenészeket egyaránt. Három koreográfiát mutattak be a gyerekek folyamatosan, pihenés nélkül: bodrogközi táncokat, a rábaközi „Luca, Luca Kitty-kotty” című koreográfiát és harmadikként a „Melyik az igazi?” címűt, ami az új kalocsai koreográfiánk. Másnap az operaházban volt a gála műsor, ahol a bodrogközi táncot mutattuk be.”

    Illésné Koszta Krisztina arról is beszámolt, hogy a fesztivál fináléjaként a különféle országok táncosainak meg kellett tanulniuk egy polonéz táncot, amit a rendezvény zárásaként adtak elő a résztvevők, saját viseletükben.

    A rendezvényről minden résztvevő együttes egy emlék plakettet vihetett haza, ezen kívül három csoport különdíjat is kapott a nemzetközi zsűritől, a grúzok és a bulgárok mellett a kalocsai Gyerökök csoport is.

    (Forrás: kalohirek.hu)