I. Bátya Feszt

2009. július 15.
Ossza meg ismerőseivel!

    Kispályás focibajnoksággal kezdődött a napi program a bátyai sportpályán, melyet az Éjsólyom Íjászok bemutatója követett.

    A délután folyamán a Logikusak(k) Kulturális és Sportegyesület rendezésében került lebonyolításra egy szimultán sakkverseny.A kihívó Szabó Gergő 12 éves, az Eperföldi Általános Iskola 6. osztályos tanulója volt. A jelenlévők közül bárki ingyen nevezhetett. Akik győzedelmeskedni tudtak felette ételjegyet kaptak.

    Éjsólyom Íjászok Amatőr bajnokságávalfolytatódott a program. A községben 2001 óta működő íjászklub tagjai történeti áttekintéssekkel gazdagított bemutatót tartottak a különböző típusú íjakkal. Az érdeklődőknek egy gyors oktatás keretében ismertették a lövéshez szükséges technikai alapokat, majd első alkalommal került megrendezésre egy amatőr bajnokság. A helyszínen bárki ingyen nevezhetett. A verseny után késő délutánig lehetőség volt bárkinek kipróbálni a sportot.

    Hagyományteremtő jelleggel került megrendezésre egy koncertsorozat 7 zenekar fellépésével. A sportpálya mellett a szervezők felállítottak egy 350 fős rendezvénysátrat, a belépés díjtalan volt. A fellépők csak üzemanyag-térítést kaptak, így a helyszínen kihelyezett becsületkassza tartalmát, ami szétosztásra került a fellépők között.

    Az alábbi zenekarok léptek fel: Stég – Veszprém, The White Ravens – Tata, Country Road – Kalocsa, Avion – Tata, More Drive, Nősténykentaur – Veszprém, Perfect Stangers – Veszprém

    (Forrás: kalohirek.hu)