Felszentelték a kápolnát Dusnokon

2009. július 16.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Feketi Kápolnát az 1800-as évek közepén emelték Dusnok határában Szűz Mária tiszteletére. Az elmúlt időszakban a dusnokiak példás összefogásának köszönhetően megújult nemcsak a kápolna épülete, hanem annak környéke is.

    Az egész község együtt ünnepelt július 5-én vasárnap este, amikor Szeghalmi Ambrus plébános által celebrált szentmise keretében felavatásra került a kegyhely. Az összefogásnak köszönhetően az épület mellett egy tó és egy új harang is meg lett szentelve több mint fél száz helybéli és környékbeli jelenlétében, akiket az önkormányzat jóvoltából busszal szállítottak ki az ünnepség helyszínére.

    Palotai Péter, a község polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy ismét megújulásról és példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot a helybéliek, hiszen a dusnoki önkormányzaton, a horvát kisebbségi önkormányzaton és az egyházközségen kívül több magánszemély és vállalkozó is hozzájárult ahhoz, hogy soha nem látott szépségében pompázzon a búcsújáróhely, amely nyugalmat és biztonságot áraszt az arra utazó felé.

    (Forrás: kalohirek.hu)