Falunapi vigasság Bátyán

2009. július 01.
Ossza meg ismerőseivel!

    Szombat reggel a szokásos zenés ébresztővel kezdődött a falunap Bátyán. A délelőtt folyamán horgászverseny, futballmérkőzések és gyermekprogramok várták az érdeklődőket.

    A délutáni műsor a Solti Mazsorett csoport díszes felvonulásával indult, melyet a Bátyai Fúvószenekar kísért végig a polgármesteri hivataltól a sportpályáig. Ezt követte Zsebics Ilona polgármester asszony ünnepi megnyitója, melyben szeretettel köszöntötte a községben 25, 40, 50, 55, 60 évvel ezelőtt házasságot kötött párokat is, mivel az idei falunap egy kicsit más volt, mint a hagyományos. A polgármester asszonyt erről kérdeztük:

    – Miben más az idei falunap, mint az előzőek?

    – Mindig próbálkozom valami olyannal, amivel az embereket egy kicsit jobban ki lehetne csalogatni otthonról. Idén az idősebbeket úgy szerettem volna megszólítani, hogy a jubiláns házasokat itt a falunapon köszöntsük lakodalmas étellel, zenével, műsorral. A raguleves, a lakodalmas káposzta és a lakodalmas kalács szintén az ő tiszteletükre készült.

    A házaspárok egy hagyományőrző táncos-zenés színpadi előadást láthatnak a Kalocsai Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Bátyai Rozmaring Népdalkör közreműködésével. Igazi lakodalmi hangulatról Szalay Antal és népi zenekara gondoskodott, akik kitüntetett, világhírű cigányzenészek. Az ő műsorukat követte az általános iskolás tanulók, a fúvószenekar műsora, majd egy latin táncbemutató. Este a Budapesti Madách Színház fiatal sztárvendégei világhírű musicalekből adtak elő népszerű részleteket, majd következett az ABBA, Hungária retro buli. Volt még délszláv táncház a Raćke Žice közreműködésével, majd tűzijáték, és a Country Road együttes koncertje.

    Külön öröm érte még a község lakosait, hogy a Duna-Mecsek Alapítvány jóvoltából egy gyönyörű szép rendezvénysátorral lett gazdagabb Géderlak, Dunaszentbenedek, Uszód, Foktő és Bátya közösen, mely komplett berendezéssel, sörasztalokkal, padokkal és világítással van felszerelve.

    (Forrás: kalohirek.hu)