Diplomaátadó a kalocsai Tomori Pál Főiskolán

2009. július 08.
Ossza meg ismerőseivel!

    Hetedszer osztottak diplomát a kalocsai Tomori Pál Főiskolán július 4-én. Az Érsekkertben rendezett ünnepélyes ceremónián 149-en vehették át oklevelüket.

    A Tomori Pál Főiskola 2004 szeptemberében nyitotta meg kapuit Kalocsán azzal a céllal, hogy a város több száz éves felsőoktatási hagyományát újjáélessze, segítse a régiót felemelkedésében, versenyképességének növelésében.

    A hetedik diplomaosztó ünnepségen, a Főiskola elnökségének bevonulását követően Karsai István, a Mikroszkóp színpad színművészének előadása következett, majd Mozart Forog a tánc című szerzeményét adta elő Vámosi Viktória, ezután Kapitány Klaudia énekelt egy részletet A Titanic című film zenéjéből.

    A diplomák átadását megelőzően Dr. Meszlényi Rózsa rektor szólt az egybegyűltekhez. Ünnepi beszédében elmondta: „Kollegáimmal az elmúlt időszakban 17 felsőfokú szakképzési szakot, 4 diplomát adó alapszakot, 5 szakirányú továbbképzési másoddiplomát adó szakot regisztráltattunk, és akkreditáltattunk. A Tomori Pál Főiskola fejlődésében most jutott el arra a szintre, amikor tevékenysége végre ki fogja fejteni hatását és mindenki számára érzékelhetővé válik aki a városban és környékén él. A főiskola, felsőfokú képzései mellett ingyenes nyelvi és számítógépes képzéseket szervezett szociálisan hátrányos helyzetű középiskolásoknak, diplomás munkanélkülieknek, GYES-en, GYED-en lévő kismamáknak, nyugdíjasoknak. Képzéseinken több mint száz hallgató végzett. Főiskolánkon egy értelmiségi és egy vállalkozói klub sikeresen kezdte meg működését. Ezzel kiléptünk a társasági és gazdasági közélet színterére, mert tudjuk, hogy szükség van arra, hogy a legújabb tudományos eredmények a hétköznapokban is érvényesüljenek, és a hétköznapok tapasztalatai lecsapódjanak az oktatásban. Célunk, az így összegyűjtött ismeretek kihasználásával olyan színvonalú oktatás megvalósítása, amelyből a felsőfokú végzettséggel kikerülő hazai és európai munkaerő piacon versenyképesek lesznek hallgatóink.”

    Dr. Meszlényi Rózsa beszédét követően a végzős hallgatók ünnepélyes fogadalmat tettek, majd az oklevelek átadása következett.

    (Forrás: kalohirek.hu)