Az MDF figyelmébe

2009. július 02.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Kereszténydemokrata Néppártnak nem tiszte és nem is akar Almássy Kornél és a Magyar Demokrata Fórum vitájába beleszólni. Mivel azonban Dávid Ibolya és köre csütörtöki közleményében az ügybe belekeverte a KDNP-t is, kénytelenek vagyunk néhány megjegyzést a megjelentekhez hozzáfűzni.

    Ami a KDNP jelenlegi státuszát illeti:

    Mint az mindenki előtt ismeretes, a KDNP-nek is megvoltak a maga belső problémái, ami 1997-ben szakadáshoz vezetett. A félreértések elkerülése végett nem értékrendbeli viták osztották meg a tagságot, hanem az az egyszerű tény, hogy a párttól idegen politikai érdekeket képviselő, „küldött” emberek próbálták meg magukhoz ragadni a vezetést és átjátszani a pártot az ellenkező térfélre. Pontosan úgy, ahogy ez most az MDF-ben történik.

    A Fidesz az azonos értékrend alapján szövetséget kínált a KDNP-nek, amely lehetőséget biztosított a kereszténydemokrata szellemiség megőrzésére, és annak hathatós politikai képviseletére. Számunkra a keresztényszociális eszme megőrzése és megerősödése fontosabb, mint az egyéni ambíciók minden áron való megvalósítása. Itt jegyezzük meg, hogy a Fidesz-KDNP szövetség jelenleg abszolút többséget élvez, így kormányon meg is tudja valósítani elképzeléseit, szemben egy, a bekerülési küszöb környékén lavírozó politikai formációval, min amilyen jelen állapotában az MDF.

    Az önálló gondolatokat, amiket az MDF hiányol, a családi jövedelemadózásról-, a családok csődvédelméről-, a nyugdíjrendszer átalakításáról-, a termőföld védelméről szóló törvényjavaslataink fémjelzik, hogy csak a legfontosabb témákat említsük. Bizonyára az MDF frakció, már ameddig volt ilyen, jelen volt az ülésteremben, ahol a többségi arrogancia ezeket tárgysorozatba sem vette.

     

    Ami az MDF jelenlegi státuszát illeti:

    Az egykori rendszerváltó pártból mára egy hitelét és tagjait vesztett, egyeseknek egzisztenciát biztosító érdekcsoport lett. Nem csak frakcióját vesztette el, hanem a párt megszabadította magát azoktól az emberektől is, akiknek köszönhetően például az elnökből lett valaki. Az alapítóktól kezdődően Boross Péterig bezárólag. Helyettük importált, a másik térfélen már lejáratódott arcokkal küzdenek az életbemaradásért, olyannal, mint például Bokros Lajos, akit pénzügyminisztersége idején a párt jelenlegi vezetői a lehető legélesebben bíráltak. A régi tagok napról-napra jelentik be kilépésüket. Miközben konzervatívnak próbálják magukat beállítani, egykori támogatóikat lecserélték az „őskonzervatív” Schmuck Andor által mozgatott Tisztelet Társaságára és a nem kevésbé „őskonzervatív” Hit Gyülekezetére. Az ideológiát pedig a Somogyi Zoltán vezette politikai elemző cégtől vásárolják. Az MDF-ben már csak a cégtábla eredeti.

    Arra kérjük az MDF jelenlegi vezetőségét, hogy mielőtt egy másik politikai pártot a nyilvánosság előtt a szájukra vesznek, nézzenek előtte tükörbe.

    Budapest, 2009. július 2.

    Kereszténydemokrata Néppárt