Pénzügyi nehézségek akadályozták az 51-es felújítását

2009. június 25.
Ossza meg ismerőseivel!

    A tavalyi évben megkezdődött az 51-es főút Dunapataj-Kalocsa közötti szakaszának felújítása. Jelenleg közel harminc százalékos készültséggel bír a beruházás, sok időt vett igénybe a közmű kiváltás, első sorban a kábel közmű, illetve a gáz közművel kapcsolatos munkák, és most a nyári időszakban, amikor az idő is alkalmas rá, az útépítés került előtérbe.

    Monori Tamás, a Vegyépszer Zrt. területi igazgatója a portálnak elmondta, hogy a munkálatok során derült ki, hogy a burkolat és az út állapota még annál is rosszabb, mint amit a tenderdokumentációban, vagy a tervdokumentációban előre feltártak, így több helyen volt szükség stabilizálási munkára, illetve talajcserés munkákra. Monori Tamás hangsúlyozta: „Bízunk benne, hogy ezek a folyamatok elegendőek lesznek arra, hogy az út lényegesen jobb állapota sokkal tovább megmaradhasson. Az építkezés megfelelő ütemben halad, leszámítva, hogy a műszaki nehézségeket pénzügyi nehézségek követték, és amíg a financiális háttere meg nem teremtődött valamilyen módon ezeknek a nehézségeknek, addig volt egy állási idő, de a véghatáridő jelenleg nincs veszélyben.”

    Az 51-esen közlekedők tapasztalhatták, hogy a pénzügyi nehézség megoldódni látszik és az útépítés most intenzívebben, látványosabban folyik, be is fejeződik ez év utolsó negyedévére.

    (Forrás: kalohirek.hu)