Májusi bemutató Dunapatajon

2009. június 15.
Ossza meg ismerőseivel!

    A DKT Zene- és Művészeti Iskolája várta rendezvényére május 27-én délután az érdeklődő közönséget. Az eseménynek a Művelődési Ház adott otthont, ahol kimondottan nagy számban vártuk azt az előadássorozatot, melyre tanár és tanítvány nagy izgalommal készült.

    „Művészeti iskolánk egész éves munkáját összegzi ez a rendezvény.” – vezette be a műsort Gyurita Józsefné, az Általános és Művészeti iskola igazgatóhelyettese, aki rövid, ám találó bevezető beszédében a művészet fontosságára hívta fel a figyelmet: „A művészet magával az emberrel együtt született. Alapvető szükségletünk. Hiszen az a természetes, akkor kerek és egész világ, ha az emberek énekelnek, zenélnek, táncolnak, verset írnak, verset mondanak, rajzolnak, festenek, gyöngyöt fűznek… Megtalálják önmagukat a művészetekben. Szeretik és értik azt. Erre tanítjuk a gyerekeinket: szülők, tanárok egyaránt….”

    A furulya- és hegedűszámok után óvodások és előképzősök mutattak be egy gyermekdalokból álló összeállítást, majd a nagyobbak furulya- és fuvola-bemutatója után Petőfi: János vitéz c. elbeszélő költeményének feldolgozását láttuk a színjátszó csoport előadásában. A szünetben a Művelődési Ház előcsarnokában megtekinthettük a kézműves diákok kiállítását. A színjátszósok a felfrissülés után a „Rossz szomszédság: török átok” c. műsorral derítették még jobb kedvre a közönséget. A népi játékosok és a néptáncosok Kalocsa környéki játékokat, táncokat vittek színpadra, és természetesen nem maradt el a csengettyűs csoport előadása sem, a gazdag bemutatót zongoristák és magánénekesek zárták.

    Ezúton köszönjük a Művészeti Iskola diákjainak, tanárainak egész éves kitartó munkáját, és a jövőben is sok hasonló sikeres szereplést kívánunk mindenkinek, aki tehetségével hozzájárul ahhoz, hogy szebbnek láthassuk a világot.

     

    (Forrás: kalohirek.hu)