Magyarország nem a magyaroké?

2009. június 03.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Kereszténydemokrata Néppárt elfogadhatatlannak tartja, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén arról határozott, hogy a “Magyarország a magyaroké!” választási szlogen ellentétes az alkotmánnyal. Az OVB elnökhelyettesének, Halmai Gábornak az érvelése pedig egyenesen elképesztő és sértő.

    Halmai nem kevesebbet állít, mint azt, hogy az inkriminált jelmondat – “szemben az Amerika az amerikaiaké! befogadó szlogennel szemben – azt sugallja, mintha a törvényben rögzített 13 nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozó állampolgárok nem tartoznának abba  a közösségbe, amit Magyarország jelent.” Halmai Gábor ezzel nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a nemzeti és etnikai kisebbség tagjai nem részei a magyar nemzetnek, vagyis, hogy jól értsük: a szlovákokat, a cigányokat, a svábokat és folytathatnánk a sort, érvelésével éppen ő rekeszti ki.

    A KDNP a fentiek tükrében is igazolva látja, hogy helyesen tette, amikor Semjén Zsolt javaslatára Halmai Gábor alkotmánybírói jelölését nem támogatta, aki ezúttal megint csak alkalmatlanságáról tett tanúbizonyságot.    
    A KDNP delegáltja, Vejkey Imre az ostoba és kirekesztő határozatot természetesen nem szavazta meg. 

    Halász Zsuzsa

    (Forrás: MTI)