A szocialista kormánynak távoznia kell!

2009. június 08.
Ossza meg ismerőseivel!
  Semjén Zsolt szerint az MSZP történelmi vereséget szenvedett az EP-választáson, s egy 17 százalékos támogatottsággal rendelkező párt nem vezetheti tovább az országot. Erről a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke vasárnap este beszélt.

  A józan ész és a minimális erkölcsi érzék alapján a szocialistáknak be kellene látni, hogy a további hatalomban maradásuk nem vezet sehova – mondta Semjén Zsolt az MTI-nek nyilatkozva.

  A KDNP elnöke úgy vélte, annak a pártnak, amelynek 17 százalékos a támogatottsága, semmi joga arra, hogy Magyarországot vezesse. Hozzátette: nem kellene akadályozniuk a szükséges változásokat.

  Közölte: az, hogy a Fidesz-KDNP 56,3 százalékot – 14 mandátumot – szerzett, azt mutatja, a pártszövetség olyan hatalmas erő, amely ki tudja vezetni az országot a válságból.

  Mint a politikus mondta, a mostani helyzet alapján a szocialisták tovább húzzák az ország agóniáját, ami árt az országnak, és árt minden embernek.

  A politikus szerint az MSZP megszerzett négy mandátuma azt mutatja, hogy a szocialisták a korábbi nagypárti státusból átcsúsztak a kispárti státusba.

  Arra a kérdésre, hogy a vasárnapi eredmény következtében mire lehet számítani a hétfői parlamenti ülésen, Semjén Zsolt azt mondta: az lenne a normális, ha hétfőn a parlamentben Bajnai Gordon kormányfő bejelentené lemondását, és a szocialisták megszavaznák a parlament feloszlatását.

  “Az, amit az elmúlt években mutattak, csökkenti ebbéli reményemet” – fogalmazott Semjén Zsolt, aki megjegyezte: egy biztos, nem lehet úgy csinálni, mintha nem szenvedtek volna katasztrofális vereséget.

  Semjén Zsolt arra emlékeztetett: ha a szocialisták megszavazták volna azt a javaslatot, amelyet Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével nyújtottak be az Országgyűlésnek, akkor már vasárnap este – egyszerre, egy összegből – megszülethetett volna az emberek döntése, és hétfőtől már egy stabil parlamenti többség nekiállhatott volna annak a munkának, amellyel kivezethetnék az országot a válságból.

  A politikus kitért a határon túli magyarokat érintő EP-szavazás eredményére is. Mint mondta, ami Erdélyben és a Felvidéken történt, az nagy magyar siker. De – tette hozzá – az Európai Néppárt eredményét is óriási sikerként lehet értékelni.

  (Forrás: MTI)