Kalocsán járt az új horvát konzul

2009. május 08.
Ossza meg ismerőseivel!

    Május eljsejétől látja el a horvát konzuli feladatokat Pécsett a Ljiljana Pancirov, akit a kalocsai Horvát Kisebbségi Önkormányzat szerdán vendégül látott Kalocsán.

    Ljiljana Pancirov látogatása során megismerkedett a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény tanáraival és diákjaival, hiszen ebben az iskolában folyik jelenleg is a horvát nyelv oktatása. Ezt követően a pécsi konzult fogadta Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét főegyházmegye érseke a Kastélyban, ahol Ljiljana megtekinthette a Főszékesegyházi Könyvtár ritkaságokat is felvonultató, Ptolemaiosztól Fényi Gyuláig elnevezésű csillagászattörténeti tárlatát.

    A Konzulasszony a portálnak elmondta, hogy máskor is szívesen eljön Kalocsára, hiszen nagyon tetszik neki a város. Emellett arról is beszélt, hogy mindhárom egyében, amely az ő hatáskörébe tartozik, a horvát kisebbségi önkormányzatok nagyon aktívak, nagyon szépen dolgoznak és itt Kalocsán is meg van elégedve a munkájukkal.

    Ljiljana ajándékot is hozott a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény diákjainak, videokazettákat, amelyeket a horvát nyelven tanuló gyerekek tudnak majd nézni, hallgatni és haszonnal forgatni. Emellett megígérte azt is, hogy időről időre azokat a szorgalmas tanárokat, akik az intézményben tanítanak, és a gyerekeket meg fogják ajándékozni különféle taneszközökkel.

    (Forrás: kalohirek.hu)