Repteret tessék!

2009. április 02.
Ossza meg ismerőseivel!

    Eladó a Kalocsa, Foktő és Uszód települések tulajdonában álló repülőtér, melyet az önkormányzatok reményei szerint a továbbiakban is repülőtérként vagy logisztikai tevékenységre alkalmas területként használhatna az új tulajdonos.

    Több országos és megyei napilapban, illetve internetes portálon is meghirdetésre került, hogy a jelenlegi tulajdonos önkormányzatok túladnának repülőterükön és egyéb ingatlanjaikon, nyilvános értékesítés keretében. Ha valaki az adott ingatlanokat megvásárolja, akkor azokat repülőtér, nemzetközi kereskedelmi repülőtér, iparfejlesztés, logisztikai tevékenység, egyéb munkahelyteremtő fejlesztések céljára használhatja fel. Ajánlatot akár természetes, akár pedig belföldi vagy külföldi jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság vagy ezekből álló konzorcium tehet. A legjobb 10 ajánlat (tíznél kevesebb ajánlat esetén valamennyi) versenytárgyalásra kerül. Az ajánlatok elbírálási ideje 60 nap, amely egy alkalommal 30 nappal meghosszabbítható.

    A pályázatokat 2009. április 30-ig lehetett benyújtani a három önkormányzat valamelyikébe, így két hónap múlva kiderül, hogy mi lesz a Kalocsa mellett található reptér sorsa.
    „Évek óta folytak különböző beszélgetések a repülőtér fejlesztéséről, az elmúlt években jó néhány csapatot sikerült is idehozni, akik szerintem potenciálisan esélyesek lehetnek arra, hogy a repülőteret fejlesszék. Viszont ehhez mind a három önkormányzatnak az egységes nyilatkozata kellett, valamint a közös szándék meghirdetésre. Ez most megtörtént.” – nyilatkozta újságunknak Jakab Ferenc, Foktő polgármestere, aki elmondta, hogy a hirdetést még januárban leegyeztették. Foktő község a repülőtér értékesítésével kapcsolatban egy szertágazó több száz oldalas előkészítő anyagot készített magyar és angol nyelven, térképekkel, és minden hozzá kapcsolódó dokumentummal, amelyet elküldtek már különböző külképviseleteknek is, hogy minél hamarabb találjanak komoly befektetőt erre a kiváló adottságú reptérre, amely egy 2008×60 méteres futópályával rendelkezik, így olyan nagyobb gépek is le tudnak szállni, mint a Boeing 747-es, vagy az Airbus A380-as.

    (Forrás: kalohirek.hu)