Már aszfaltoznak Hajós és Kalocsa között

2009. április 20.
Ossza meg ismerőseivel!

    Javában tart az 5312-es, Kalocsát és Hajóst összekötő út felújítása. Semjén Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a tárcánál lobbizott a támogatás biztosítása érdekében.

    A néhol már balesetveszélyessé vált útszakasz rekonstrukcióját a Soltút Kft. az árkok tisztításával kezdte. Az első 8 kilométeren már a kötőréteget húzzák, Hajós és Miske között pedig az első, úgynevezett kiegyenlítő aszfaltréteget.

    Illés Attila miskei polgármester úgy véli: „Ezt a feladatot gyorsan és szakszerűen végzi a kivitelező. Nagyon meg vagyok elégedve az eddigi munkával. Úgy gondolom, hogy minden folyamat pontosan, határidőre készül el.”

    Az 5312-es felújítása során három réteg aszfalt kerül az útra, megközelítőleg 15 cm-es vastagságban, ez biztonságossá és hosszú időn keresztül alkalmassá teszi a közúti forgalomra.

    Illés Attila a Városi Hírlapnak elmondta: „Schőn Ferenc hajósi polgármesterrel csupán azt sajnáljuk, hogy a belterületi utak és Hajóst a Pincefaluval összekötő útszakasz nem került be ebbe a programba. Ezért lobbizunk, és megpróbáljuk országgyűlési képviselőnket, Semjén Zsoltot és a többi képviselőt megkeresni.”

    Semjén Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a lapnak elmondta: „Puch László államtitkár úrnál lobbizom ebben a kérdésben, hogy erre meglegyen a pénz. Úgy tűnik, hogy a támogatás megvan. Annyiban kicsit komplikált a helyzet, hogy ehhez a két útszakaszhoz, tehát a Miske belterületéhez, illetve Hajós belterületéhez külön közbeszerzést kell kiírni, de úgy érzem, sínen van a dolog. Nehézséget okoz némileg az, hogy bizonytalan a minisztériumban az emberek helyzete, ugye a minisztert már kirúgták, – amely egyébként helyes dolog volt – és Puch államtitkár úr ebből kifolyólag bizonytalan helyzetben van. Ígéretem van arra, hogy ez meglesz, a helyi közútfejlesztésnek kell ezt támogatni és gondolom ezt ők támogatni is fogják. Úgy tűnik, megoldható a dolog.”

    A munka egyébként a meghatározott ütemben, megfelelő tempóban halad, így az arra közlekedők május 30-át követően már egy új, biztonságos, jó minőségű úton közlekedhetnek.

    (Forrás: kalohirek.hu)