Elindult az EP kampány

2009. április 17.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Fidesz-KDNP, az európai uniós választások kapcsán, létrehozott egy kampány-honlapot, amelyen az EP lista mind a 22 jelöltje bemutatkozik, köztük a lista 15. helyén álló Bagó Zoltán kalocsai önkormányzati képviselő is.

    A kampány-holnapon mind a 22 Fidesz-KDNP jelölt egy-egy rövid videó interjúban mutatkozik be, rövid életrajz és gyerekkori képek kíséretében.

    A lista második helyén álló Szájer József – aki Schmitt Pállal együtt az elmúlt öt évben is a Fidesz uniós delegációját vezette – például arról beszél, hogy eddig is minden országos választás – legyen szó önkormányzati választásról, népszavazásról, EP-választásról – „nagyon közvetlen belpolitikai változásokkal” is járt. A Fideszes politikus szerint az EP-választás Európa minden országában egyben népítélet is az éppen uralmon lévő kormány politikája felett.

    Bagó Zoltán hangsúlyozza, hogy a helyi kis közösségek egyelőre még nem igazán érzékelik az Európai Uniónak az előnyeit, ezért olyan csatornákat, olyan hírhozókat olyan információs pontokat kell létrehozni, amellyel sokkal közelebb lehet hozni az Európai Uniót az átlagemberhez.

    „Ha egy Bács-Kiskun megyei, egy kalocsai is benne lehetne az Európai Parlamentben, akkor nyilván a környéken nagyon sok polgármesterhez, jegyzőhöz, képviselőtestületi taghoz, közéleti szereplőhöz és sima átlagemberhez is el lehetne hozni azokat az információkat, amelyek fontosak ahhoz, hogy ne csak értsék, és ne csak szeressék, hanem használni is tudják az európai unió előnyeit.” – mondja el kampányfilmjében a politikus.

    (Forrás: kalohirek.hu)