A kalocsai középiskolások lettek a legjobbak

2009. április 20.
Ossza meg ismerőseivel!

    A városban rendezték meg az idén a csecsemőgondozási verseny megyei döntőjét 16-án, melyen 12 csapat mérte össze tudását. A vetélkedő felmenő rendszerű, így Kalocsára már csak azok a csapatok érkeztek, akik továbbjutottak a saját városukban megrendezett elődöntőről.

    A csütörtöki középdöntőben a csapatoknak hét állomást kellett teljesíteniük. Részben elméleti, részben pedig gyakorlati feladatok voltak, a gyermek öltöztetésétől, a táplálásán át a pelenkázásig. A feladatokat védőnők segítségével dolgozták ki, akik szakemberek ebben a témakörben.
    Dr. Horváth László, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének igazgatója a portálnak arról számolt be, hogy a felkészítők jó munkáját dicséri, hogy erős volt a mezőny és magas volt a színvonal a versenyen. Külön örömre ad okot, hogy a középiskolás kategóriában a kalocsai Oláh Barbara, Juhász Anikó és Kollár Nóra alkotta csapat jutott tovább az országos versenyre, amit június 5-étől rendeznek meg Miskolcon. A Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola 12-es tanulóit Bálint Sándorné védőnő készítette fel a versenyre. A középiskolás kategória ezüstérmese a kiskunhalasi csapat lett, harmadikak a kiskunfélegyháziak lettek.

    Alsó tagozatos kategóriában legjobbnak bizonyult a bajai Központi-Alsóvárosi Általános Művelődési Központ csapata, így a megyét ők képviselhetik a miskolci, országos versenyen. Második helyezést a kalocsai Kertvárosi Tagiskola csapata érte el (Romsics Erzsébet, Tóth Anita, Farkas Kamilla), akiket Balázsné Pintér Andrea készített fel a versenyre. Az alsó tagozatosok versenyében harmadik helyezést érte el a kecskeméti csapat.


    Valamennyien gratulálunk az eredményekhez!

    (Forrás: kalohirek.hu)