Új sportkomplexum a Szőlőkben

2009. március 08.
Ossza meg ismerőseivel!

     

    A 15 milliós önrésszel épülő szabadidős komplexum, amelynek építési költségeit kizárólag hátrányos helyzetű városrészekre lehetett csak megpályázni, több részelemből fog majd állni. Lesz egy négygenerációs játszótér –picurkák, kicsik, kölyök és tinik korcsoportokban -, melynek teljes mérete 1700 négyzetméter. Továbbá kialakításra kerül egy sporttér, amelynek területére egy 22×44 m-es multifunkcionális és egy 12x24m-es multifunkcionális, éjszakai térvilágítással megvilágítható és labdafogó hálóval bekerített pályákat helyeznek el. A pályák rendelkeznek kézilabdához, kosárlabdához, röplabdához­ és kispályás futballhoz szükséges eszközökkel és felfestéssel.

    Mindezekhez csatlakozik egy klub-, és szolgáltatóház, amely helyet ad az irodának, a játszóhelységnek, a női, a férfi és mozgáskorlátozott WC-nek, női és férfi öltözőknek és a tusolóknak. Az épület akadálymentesített, és teljes hosszában fedett terasz kapcsolódik hozzá, ahol esős időben is megannyi társas foglalkozást lehet végezni.

    A kalocsai sportlétesítmények és kiszolgáló helységek állapotával, illetve azok hiányával kapcsolatban legtöbbször Borbély Gábor képviselő fejtette ki véleményét, aki az új sportkomplexumról a következőket nyilatkozta lapunknak: – Minden új létesítményfejlesztés, amely megfelel a XXI. század kihívásainak üdvözlendő a városban. Remélem a Szőlőkben megépülő sport-, és szabadidőcentrum megfelel a felé támasztott elvárásoknak, és tartalmas szórakozást nyújt a városrész lakói számára. Mindezek mellett remélem, hogy a lehető leghamarabb sor kerülhet a városi sportpálya kiszolgáló épületének felújítására és a Városi Sportcsarnok öltözőinek renoválására is.