Semjén Zsolt Kirill pátriárkához írott köszöntő levele

2009. március 06.
Ossza meg ismerőseivel!

    Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke megválasztása alkalmából levélben köszöntötte Moszkva és egész Ororszország új pátriárkáját. Mély lelki örömmel fogadtam Moszkva és egész Oroszország patriarchai trónjára történt megválasztásának hírét. Az Ön megválasztása: gondviselésvezérelte esemény nem csak az orosz nyáj, de számos más keresztény számára is – írta többek között a KDNP elnöke.

    Semjén Zsolt köszöntő levele Őszentsége Kirill, Moszkva és egész Oroszország patriarchájának

    Szentséges Atya!

    Mély lelki örömmel fogadtam Moszkva és egész Oroszország patriarchai trónjára történt megválasztásának hírét. Az Ön megválasztása: gondviselésvezérelte esemény nem csak az orosz nyáj, de számos más keresztény számára is. Soha nem kételkedünk abban, hogy az isteni választás Krisztus Egyházának javát szolgálja és minőségileg magasabb szintre emeli a keresztények közötti kapcsolatokat.

    Örömmel emlékszem vissza arra az időre, amikor abban a megtiszteltetésben részesülhettem, hogy Szentségedet Államtitkári minőségben fogadhattam Magyarországon és gyümölcsöző találkozásunkra Moszkvában, ahol Ön engem a Külső Egyházi Kapcsolatok Osztálya vezetőjeként fogadott. A személyes találkozók és az Önnel folytatott, mindig nagyon magas szellemi szinten folytatott dialógus nagy megelégedettségemre szolgáltak. Kívánok Önnek, Szentséges Atya, az Orosz Egyház érdekében és a keresztény-közi kapcsolatok megerősítéséért folytatott hosszú és gyümölcsöző éveket.

    Remélvén mielőbbi találkozásunkat, változatlan tisztelettel és szeretettel:

    Dr. Semjén Zsolt

    a Magyar Kereszténydemokrata Néppárt elnöke