Moszkvai levél Semjén Zsolthoz

2009. március 23.
Ossza meg ismerőseivel!

    Kirill, Moszkva és egész Oroszország patriarchája nevében Márk, a Moszkvai Patriarchátus  Külső Egyházi Kapcsolatok Osztályának ideiglenes vezetője, jegorjevi püspök levelet írt Semjén Zsoltnak, amelyben azt írja: a világ mai problémáinak megoldása lehetetlen anélkül, hogy az emberiség létének szellemi és erkölcsi alapjai felé ne fordulna, s a világ mai berendezkedésében történő változások megkívánják a népek sajátosságai, hagyományos szellemi és kulturális értékeik iránti teljes tisztelet melletti dialógust.

    Dr. SEMJÉN ZSOLT úrnak,
    a Magyar Kereszténydemokrata Néppárt
    elnökének!

    Tisztelt Semjén Zsolt úr!

     
    Őszentsége Kirill, Moszkva és egész Oroszország patriarchája nevében szeretném Önnek szívbéli köszönetemet kifejezni Őszentségének az Orosz Orthodox Egyház elöljárójává történt megválasztása alkalmából küldött köszöntéséért. Isten Gondviseléséből a nemzetközi közösség számára nehéz időkben kezdi meg szolgálatát a Moszkvai Patriarchátus élén.
    Ma a világ számos különféle problémával került szembe. Azonban ezek megoldása lehetetlen anélkül, hogy az emberiség létének szellemi és erkölcsi alapjai felé ne fordulna. Éppen ezért a világ mai berendezkedésében történő változások megkívánják a népek sajátosságai, hagyományos szellemi és kulturális értékeik iránti tejes tisztelet melletti dialógus, együttműködés és kölcsönös segítség alapján egyeztetett közös cselekvést.
    Biztosíthatom Önt, hogy az Orosz Orthodox Egyház kész másokkal együttműködni a közös jó nevében.

    Kívánok Önnek lelki és testi egészséget, munkásságában áldott sikereket és Isten segítségét minden jó kezdeményezésében.
     
    Tisztelettel,

    + Márk
    A Moszkvai Patriarchátus
    Külső Egyházi Kapcsolatok Osztályának
    ideiglenes vezetője, jegorjevi püspök