Kovács Norbert szobrászművész kiállítása

2009. március 08.
Ossza meg ismerőseivel!

    Kovács Norbert kalocsai szobrászművész első önálló kiállítása nyílt március 4-én a Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Iskolagalériájában.

    A megnyitón köszöntőt mondott Kondéné Török Mária, az Oktatási Bizottság elnöke, aki korábban, az Eperföldi Általános Iskolában, földrajzból tanította az alkotót. Mint mondta: „Nem elég a tehetség, kell hozzá a szorgalom, kitartás, tanulni kell még a művészeteket is ahhoz, hogy igazán nagyot, igazán maradandót alkossunk. Ahogy Norbi mondja, tanárai olyan magas szintű művészeti oktatásban részesítették elméletben és gyakorlatban, hogy felkészültnek érzi magát arra, hogy jó rálátása legyen a mai képzőművészetre és a kortárs képzőművészet aktuális problémáira. Egy művésznek mindig nehéz dolga, hogy megismertesse a nagyközönséggel alkotásait, ezért fontosak számára a különféle kiállítások.”
    A tárlatot Kiss István művésztanár nyitotta meg: „Kovács Norbert a pécsi egyetem szobrász szakát elvégezve elért egy csúcsot, ahonnan visszatekintve ő is, mi is gyönyörködhetünk a szakma kínlódásával, örömteli pillanataival, birkózását az agyaggal, kővel, fával, fémmel, gipsszel. Áttekintés, egyben összegzés is, ahonnan majd saját egyéniségén átszűrve újabb távlatok, újabb csúcsok meghódítására készülnek. Készülnek a legnagyobb alázattal, mert igazi, időtálló művészetet csakis alázatos munkával lehet művelni.”

    Az ünnepélyes megnyitón Greif Márk énekét Miskoltzy György gitáron kísérte.
    A kiállítás megtekinthető tanítási időben 2009. március 4-től március 18-ig.

    kalohirek.hu