Gizike vagy gőzeke? – egy nol.hu-cikk kapcsán

2009. március 26.
Ossza meg ismerőseivel!

    „Komoly, névtelen cikk” jelent meg napközben a Népszabadság Online-on, amelyben a Kereszténydemokrata Néppárt elnökének nemrég elindult honlapját tartotta támadásra érdemesnek a homályban maradó szerző, mondván Semjén Zsolt magával készített interjút.

    Az írással kapcsolatban csupán egy rövid – a cikkhez hasonlóan bátorító – megjegyzést engedek meg magamnak, illő tisztelettel:

    Lehet, nem ártana, ha még azelőtt elolvasnák, megnéznék azt, amiről véleményt mondanak, mielőtt nagy lendülettel, haladó módon és természetesen „függetlenül” írásra ragadtatnák magukat, így elkerülhetnék azt, hogy hibát ejtsenek.

    Nem szeretnék kiselőadást tartani arról, hogy egy pártelnöki honlap mitől más, mint egy „független” portál, de azt fontosnak gondolom leszögezni, a KDNP elnöke nem magának teszi fel a kérdéseket, majd válaszol rájuk, de tovább megyek, nincsenek előre megbeszélt kérdések – ami elhangzik, arra válaszol. Elhiszem, hogy hihetetlen ez és idegen gyakorlat annak Népszabadságnak, amely újság megjelentette a nem létező Teller levelet, és amelynek olyan munkatársai voltak, mint például Gréczy Zsolt, aki Gyurcsány Ferenc közvetlen munkatársaként blogjában nem szűkölködik munkáltatója dicséretében, és akkor még finoman fogalmaztam.

     

    Scherer Zsolt

    felelős szerkesztő

     

    ***

    Jelen írás nem jelent meg a Népszabadság Online oldalain, “Az év honlapja 2008” címmel kérkedő portál válaszra sem méltatta válaszcikkünket, noha azt szerkesztőségük közvetlenül is megkapta. A nevét nem vállaló szerző és megbízói a vitát sem vállaltalták.

    Így irtok Ti.