A Kereszténydemokrata Néppárt készen áll a kormányzásra

2009. március 13.
Ossza meg ismerőseivel!

    A Kereszténydemokrata Néppárt készen áll arra, hogy szerepet vállaljon a  második Orbán-kormányban – jelentette ki Semjén Zsolt,  a KDNP elnöke a Kereszténydemokrácia Magyarországon című film bemutatóján. 

    „Innen üzenem barátaimnak és ellenfeleimnek, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt készen áll arra, hogy az ország érdekében a második Orbán-kormány idején részt vállaljon a kormányzásban” – hangsúlyozta Semjén Zsolt.
        
    Mint mondta, ez a film arról szól, hogy 65 év kereszténydemokráciája kötelezi, sőt feljogosítja a pártot arra, hogy a mostani politikai életben is meghatározó szerepet töltsön be.
        
    A pártelnök szerint a KDNP három szempontból is különleges párt: az egyetlen történelmi párt a mai politikában, az egyetlen világnézeti párt, valamint az egyetlen olyan párt, amely az 1990-es évek második felének eseményei után képes volt megújulni és fel tudott állni a padlóról.
        
    Semjén Zsolt szerint a kereszténydemokratáknak van egy különleges erejük, amit más indíttatású politikai erők nem nagyon értenek. Szavai szerint nem annyian vannak a teremben, mint ahány arcot látni lehet, itt van ugyanis az „az égi frakció is”. Szellemileg, lelkileg itt vannak közöttünk a régi politikusok – mondta,, majd hozzátette: ez a film nem pusztán múltidézés, sokkal inkább „az itt és most valósága is az előbbi értelemben”.
        
    Az alkotásról Semjén Zsolt elmondta: a másfél órás dokumentumfilm 1944-től napjainkig mutatja be a magyarországi kereszténydemokrácia történetét retusálás nélkül. Ugyanakkor ez a film nem vállalkozik történelmi viták, kérdések eldöntésére. Nem feladata, hogy szorosan véve valamiféle történelemórát tartson, ez a film a valóság bemutatásával mindenki számára érthető.

    kdnp.hu